RPG regels

RPG :: Algemeen :: Regels

Ga naar beneden

RPG regels

Bericht  Leanne op wo jan 13, 2010 10:48 pm

- Je gebruikersnaam op het forum moet hetzelfde zijn als de naam van je personage! [/b]
Als je een gebruikers account aanmaakt om het forum, het account waar je mee gaat posten, zorg er dan voor dat dit account dezelfde gebruikersnaam heeft als de naam van je personage! Is dit niet het geval, dan wordt je personage niet goedgekeurd!!

- Schrijf in de personale vertelsituatie, in de verleden tijd.
De personale vertelsituatie houdt in dat je in de derde persoon schrijft, en alles wat je schrijft gaat in de verleden tijd. Hieronder vind je een voorbeeld van hoe het niet moet, en vooral ook belangrijk: Hoe het dus wel moet!
DIT IS FOUT!
*Lily loopt naar de kast* *pakt een boek* Kijk dit is leuk! *laat zien aan Sascha*
DIT IS GOED!
lily liep naar de kast en pakte een boek. Ze las de titel en zag dat dit precies het boek was dat ze nodig had. 'Kijk dit is leuk!' riep ze naar Sascha en ze liet haar het boek zien.

- Bepaal alleen wat je eigen personage doet, niet wat anderen doen.
In een RPG werk je mee aan veel verschillende doorgeefverhalen door er met je eigen personage aan deel te nemen. Het is hierbij niet de bedoeling dat je voor andere personages gaat bepalen wat zij doen, denken, voelen, of zeggen. Je mag wel invloed op de andere personages uitoefenen, maar jij mag niet bepalen wat voor invloed precies. Hieronder een voorbeeld, van hoe het niet en wel moet.
DIT IS FOUT!
Lily vuurde een spreuk op Sascha af. Sascha gilde en viel vlak daarna bewusteloos op de grond. Die zou voorlopig niet meer wakker worden.
DIT IS GOED!
Lily vuurde een spreuk op Sascha af. Een rode flits schoot uit haar toverstok. Lily wachtte in spanning af wat haar aanval met Sascha zou doen.

- Je personage is geen superheld. Maak haar/hem menselijk!
Veel schrijvers hebben vaak de neiging om hun belangrijke personages zo geweldig te maken dat er werkelijk niets mis met ze is. Ze zijn megasterk, aardig, vriendelijk, en ook nog eens hartstikke stoer. Ik zal je moeten teleurstellen, op MHS bestaan er geen Haru Sues of Mary Stues (dat is een uitdrukking, voor geen superhelden). Elk mens heeft een paar slechte eigenschappen, ookal komen die niet bij iedereen even hard naar voren. Ook moet je onthouden dat je een leerling bent op een school, en dus geen legendarische krachten hebt. Verder is het belangrijk dat je de sterkte van je magie aanpast naar het niveau dat je op dat moment bent. Hieronder voorbeelden van personages die FOUT zijn, en personages die GOED zijn.
DIT IS FOUT!
Lily was zo sterk, dat niemand haar spreuken kon overleven. Verder was ze altijd vriendelijk en niemand durfde tegen haar in te gaan. Ze hielp altijd iedereen en alle jongens waren stapel verliefd op haar. Iedereen vond haar geweldig en ze was ook nog is hartstikke slim. Ze had nog nooit iets fouts gedaan in haar leven en kon alles en iedereen aan.
DIT IS GOED!
Lily was een goede leerling, en had haar magie behoorlijk onder de knie. Verder was ze meestal vriendelijk tegen mensen en ze had de indruk dat je liever niet tegen haar inging. Haar probleem was echter dat ze hierdoor een iets te grote eigendunk kreeg en het idee had dat veel jongens verliefd op haar waren, wat niet altijd waar was. Ze was verder ook best gewelddadig, waardoor ze vaak mensen onbedoeld pijn deed. Iets wat haar een angstaanjagend effect gaf.

- Schrijf in volledig en GOED Nederlands.
Dit is naast de tweede regel de belangrijkste regel van de RPG. Het is de bedoeling dat je posts in het Nederlands zijn, en dat er zo min mogelijk fouten in zitten. Het is verboden om gebruik te maken van afkortingen zoals brb, btw, idd, etc. Breezertaal is ook niet toegestaan.
DIT IS FOUT!
LiLyYYY LOopte Nahr Duh Wc'S. BrB Sei ze TegeN SAscH4 En Se LiewP W3gg.
DIT IS GOED!
Lily liep naar de wc's. 'Ben zo terug!' zei ze tegen Sascha en ze liep weg.


- Mededelingen buiten de RPG gaan tussen (( dubbele haakjes ))

Deze regel spreekt voor zich. Als je iets wilt zeggen dat je ZELF wil zeggen, en niet je personage, dan zet je het tussen (( dubbele haakjes ))
avatar
Leanne
Admin

Aantal berichten : 40
Registratiedatum : 13-01-10

Profiel bekijken http://rpgdingjeejleuk.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


RPG :: Algemeen :: Regels

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum